понеделник, 23 април 2018 г, 3:12 ч.
Наложен платеж

Наложен платеж


Наложен платеж е услуга, при която пратката се доставя на получател след заплащане на сумата, определена от подател. Размерът на сумата по наложен платеж в брой:
- за изплащане в офис е до 9880 лв. максимум
- за изплащане до адрес е до 9760 лв. максимум


Допълнителни условия:


 • Пратките се предават на получателя само след като е заплатил посочената сума, освен ако в товарителницата подателят не е попълнил следното разпореждане: "Разрешавам пратката да се прегледа от получателя и той да плати наложения платеж, само ако приеме стоката ми".
 • В случай че получателят откаже стоката, Еконт Експрес уведомява подателя, който се разпорежда какво да бъде направено с пратката му чрез Разпореждане за промяна на условията на доставка на пратката.
 • Ако получателят откаже пратката и подателят се разпореди тя да му бъде върната, подателят няма да заплаща за услугата Наложен платеж, а само за куриерската услуга по разнос на пратката.
 • Наложеният платеж, който е събран от получателя на пратката, се изплаща на подателя на пратката в брой на следващия работен ден (с изключение на събота, неделя и празнични дни), след предаване на пратката. Изплащането става на адреса, от който е изпратена пратката, освен ако с подателя не е сключено допълнително споразумение, в което да е договорено друго.
 • Сумите по наложения платеж могат да се изплащат на подателя на пратката по банков път след подписване на споразумение за това.
 • При избор за експресно изплащане на наложен платеж от подател на пратка, същият се изплаща в деня, след получаване на пратката от получател и събиране на сумата от наложения платеж.
 • При условие, че подателят предварително е заплатил на Еконт Експрес сумата, посочена от него, тя се изплаща на получателя при предаване на пратката.

Стойността нa услугата Наложен платеж се определя съгласно:


Тарифа за наложен платеж
Валидна от 08 декември 2014 г.


събран наложен платеж от получател изплатен наложен платеж на подател
в брой в офис на Еконт в брой на адрес по банков път
в офис на Еконт в брой 1,2%* 2,4% 1,2%
от адрес в брой 2,4% 2,4% 2,4%
електронно** 1,2% 2,4% 1,2%

* Процентите се изчисляват от стойността на наложения платеж.

** Електронно можете да платите:

 • - в офис на Еконт - с банкова карта през ПОС терминал
 • - в e-Еcont - през ePay

Посочените цени са с ДДС.


Доставката се изпълнява съгласно Общите условия на договора с потребителите на неуниверсални пощенски услуги, които са предоставяни от Еконт Експрес ООД, съгласно издадено удостоверение за регистрация за извършване на неуниверсални пощенски услуги № 0026-02/02.02.2017.
 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Април
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4293065
  Нови клиенти за април 159806
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 19197
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner