вторник, 24 април 2018 г, 8:09 ч.

Електронен кабинет1. Как да подготвя пратка?


Подгответе пратката си, като изберете oт меню Основни подменю Подготви пратка.


2. Как да заявя и изтегля фактура?


За да заявите фактура изберете от меню Сметки и организация подменю Вземи фактура.
За да изтеглите фактура изберете от меню Сметки и организация подменю Фактури и баланси. За да отворите документа във формат за отпечатване е нужно да натиснете върху номера на фактурата.


Какво е нужно да направя, за да видя пратката си в е-Еконт?


За да видите пратката си влезте от меню Проследи в подменю Търси пратка. След това въведете нужните данни за вашата пратка.


Как да получа потребителско име и парола за е-Еконт?


За да получите потребителско име и парола за е-Еконт е нужно да се регистрирате тук.


Мога ли да използвам документ за пратка, който съм подготвил от е-Еконт преди три дни?


Да, можете да използвате подготвения документ за пратка.


Как да проверя дали направената от мен електронна заявка за куриер е приета от вас?


Успешно направената заявка може да видите от меню Основни в подменю Заявка за куриер.


Как да заявя куриер?


За да заявите куриер от своя профил в е-Еконт, изберете от меню Основни подменю Заявка за куриер.
От тук можете да направите заявка за куриер без регистрация в е-Еконт.


Забравих си паролата за е-Еконт. Как да я възстановя? ?


Възстановете паролата си от тук. След като въведете имейл адреса си, с който сте се регистрирали в е-Еконт, ще получите линк за възстановяване на паролата.


Как да направя разпореждане за пратката си?


За да направите разпореждане за пратката си изберете от меню Основни подменю Разпореждания.
С избиране на бутон Разпореждане пред номера на съответната пратка ще се отвори форма за избор на желаната от вас промяна в условията на доставка.Коментари по статията Всички коментари

23 Отговора :

 1. ДЕЯН БУНАЛОВ казва:

  Привет, много съм доволен от вашите услуги, но ме интересува кой е моя клиентски номер, защото вече при 2 пратки до мен не ги виждам в електронния си кабинет и резултата при търсенето е: НЕ Е НАМЕРЕНА ПРАТКА ДО ВАШИЯТ КЛИЕНТСКИ НОМЕР :)
  Това че изпращача посочва моето име и телефонен номер не помага ли на вашата система да ме открие като ваш клиент?

 2. lora казва:

  Здравейте г-н Буналов !

  Надявам се отговорите, които сте получили в консултация с наш търговец да са в полза за осигуряване комфорта Ви в персоналния онлайн кабинет е-еконт. Не се колебайте да ни потърсите при необходимост и занапред.

  Поздрави,
  Лора Арсова
  Еконт Експрес

 3. Марина Колова казва:

  В събота (26.12.2011) за пръв път ми се наложи да използвам вашите услуги като продавач в Aukro.bg. За да използвам 30%-ната отстъпка, която предлагате за доставки от там, натиснах необходимия бутон в сайта и попълних товарителници за две пратки по отделно, но не знех, че трябва да ги разпечатя. Обаче съм записала номерата, под които са заведени пратките. Когато отново натисна бутона „Доставка с Еконт“ за съответния артикул в Aukro, ми изписва: „Товарителницата за този аукцион вече е попълнена ( [номера, под който е заведена пратката] )!“ Утре (понеделник, 27.12.2011) ще отида до съответния офис на Еконт да занеса артикулите, които трябва да бъдат изпратени. Проблем ли е това, че не съм разпечатала товарителниците, след като очевидно ги има записани във вашата система?

 4. rosko казва:

  Здравейте г-жо Колова !

  Заповядайте в удобен за Вас офис. Нужно е само да знаете номерата на пратките, служителите в офиса ще ги разпечатат и приемат. Относно повторното разпечатване на товарителниците – в тази насока са направени подобрения. Въвеждаме там използването на новия виртуален кабинет. По желание на нашите партньори Аукро, след празниците ще превключим подготовката на пратки в новата система. Ще имате опция да се логнете с Ваше потребителско име и парола за работа в e-Econt. След вход пратката ще бъде подготвена от Вашия акаунт и ще може да я разпечатвате по всяко време. Ще може да подготвяте пратки и като „анонимен“ потребител – без да сте въвели потребителско име и парола. В този случай ако вече за даден аукцион е подготвена пратка – ще излиза съобщение за това като ще имате опция за повторен печат на пратка.

  Надявам се да съм бил полезен.

  Поздрави,
  Ростислав Здравков
  р-л Бизнес Процеси

 5. ВАНЯ АНГЕЛОВА МАРИНОВА казва:

  Здравейте, мога ли в електронния кабинет да видя получени пощенски записи?

 6. РОСКО казва:

  Здравейте г-жо Маринова,

  Да може да видите това.
  В новата версия на е-Econt еe.econt.com, сме добавили и възможност за проследяване на Пощенските записи.
  Това става от меню Активности / Проследи
  Пощенски Записи

  Поздрави,
  Ростислав Здравков
  р-л Бизнес Процеси

 7. Диан Марчев Димов казва:

  Здравейте!
  От известно време се опитвам да използвам възможностите на е-econt, но безуспешно.
  Направил съм си регистрация и очаквах пратките които подавам в офиса на еконт и пратките които други хора пращат към мен, да се изписват вътре.
  Принципно очаквах и предишните пратки да „влязат“ в списъка, но ми беше обяснено че поради определени причини това не е практика.
  Предишната моя пратка я прикачих и вече я виждам. Обаче преди два дни пратих колет и не го виждам в е-econt.
  Беше ми обяснено че данните които съм заявил в офиса при пращането и данните които съм попълвал при регистрацията в е-еcont трябва да съответстват.
  Не знам точно какво съответствие може да се търси за толкова разнородни данни,но явно вие си знаете.
  Факт е че пратките така и не се появиха в акаунта ми.

  И сега като си мисля и опитвам да разгадая метода на работа на системата си задавам един въпрос:
  Да не би в е-econt да се изобразяват само тия пратки които съм поръчал през него? В смисъл – попълнил съм ги и те са там.
  Защото ако е така си губи смисъла, защото когато ми пращат на мен, те го правят в офиса а не попълват нищо предварително.
  Съответно – аз не знам товарителницата когато ми пращат пратка та да я добавям за да мога да я виждам.

  Общо взето… има някаква неуредица.
  И още един въпрос: какво значи „еднакви данни“ ?
  Ако е объркано тире с точка това смята ли се за различни данни.

 8. lora казва:

  Здравейте г-н Димов,

  Да, за да бъдете разпознат като подател или получател по дадена пратка, то данните в нея трябва да съответстват на тези, с които сме Ви регистрирали като наш клиент. Това може да са както имена, така и телефон. Без значение дали пратката е подготвена през кабинета или не, то ако данните съвпадат, в него ще виждате всички пратки, които пътуват от и към Вас. Както сте коментирали вече с наш сътрудник от отдела ни за Търговска Активност, след като получим конкретен номер на пратка, ние ще проверим защо не се визуализира в кабинета и ще отговорим официално.

  С уважение,
  Лора Арсова
  директор дирекция Пазари

 9. СТАНИМИР БЛАГОЕВ ВАСИЛЕВ казва:

  Здравейте!
  Значе аз имам същия проблем като г-н Димов който е написал в по горния коментар. Когато пратя нещо по еконт или трябва да получа аз невиждам нищо в е-еконт и незнам защо изобщо го ползвам като нямам полза от него. Винаги трябва да въвеждам номер на товарителницата и то ми я намира само когато дам тракинг на пратката, а когато искам дам на търси пратка и въведа точните данни които пише на самата товарителница винаги ми пише че няма пратка и че трябва да се обадя на центъра за обслужване.

 10. Георги Митев Иванов казва:

  Здравейте г-н Василев,
  За да бъдете разпознат като подател или получател по дадена пратка, то данните в нея трябва да съответстват на тези, с които сме Ви регистрирали като наш клиент. Това може да са както имена, така и телефон. Ако данните които пише в товарителницата съвпадат с тези които сме Ви регистрирали като наш клиент. Тогава ще виждате всички пратки, които пътуват от и към Вас.

  Поздрави,

 11. ЛЕНКА МАРИАНОВ МАРИАНОВ казва:

  Здравейте! Имам проблем с подготване на пощенска пратка: не мога да намеря къде да я подготвя. Пробвах 2-3 пъти да попълня, но излеземе ми сума към 6,50 лв., което знам, че е много. После може би натиснах нещо и повече не намирам: подготви нова пощенска пратка нито в Началото нито в Подготви пратка. Какво да направя?
  Благодаря предварително!
  Ленка Марианов

 12. lora казва:

  Здравейте,

  В кабинета подготовката на пощенски и куриерски пратки е разделена в две отделни секции. Първата е за куриерски пратки, а втората по-надолу за пощенски. Може да подготвите пощенска пратка и от секцията Проследи – Пощенски пратки, като изберете Нова препоръчана пощенска пратка.
  Ако се затруднявате, моля, потърсете нашите консултанти на безплатен телефон за връзка 0 8001 8001.

  Благодарим, че ползвате Еконт!

  Лора Арсова
  директор дирекция Пазари

 13. АНАТОЛИ СТОЯНОВ ЦАНОВ казва:

  Здравейте, интересува ме защо от известно време, при подготвена от мен пратка, когато вляза във виртуалния кабинет (старата версия) като цъкна на „проследи пратка“ ми изписва „Товарителницата не съществува или не е от/до вашия клиентски номер. Иначе във новата версия няма такъв проблем.

 14. Димитър Руменов Малев казва:

  Здравейте. Виждам че това което искам да ви питам е питано и преди, но не сте отговорили коректно а именно: защо не всички пратки излизат в системата за проследяване? Прочетох отговорът ви че данните на пратката трябвало да съответстват на тези с които сме регистрирани. Е първо, кои точно са тези данни? Името и телефона ли, адреса ли? Как е възможно да се разминат данните от системата ви, след като на телефона си получавам SMS че пратката ми е пристигнала, т.е. аз съм човека, и на всеки телефона отговаря определен човек ???
  Благодаря и се заемете по-сериозно с отстраняването на такива абсурдни „разминавания“.

 15. lora казва:

  Здравейте г-н Малев, г-н Игнатов,

  Отчели сме тези дефектите в разпознаването на клиента и вече работим по подобрения в системата (винаги да идентифицираме страните по пратката еднозначно и актуализираме автоматично данните). Към момента, за да виждате пратките в онлайн кабинета си е нужно когато сте страна по пратка, данните за клиент да бъдат избрани от въведените в системата ни.

  С уважение,
  Лора Арсова
  Директор Бранд

 16. Деян Драганов казва:

  Здравейте Еконт :)
  Имам едно малко проблемче с решаването как и кога да се изплати комисиона които съм натрупал в електронния кабинет. При подновяването на договора добавихме и анекс за електронен магазин. Уговорката беше да напишем фактура с сумата която на две места е различна в меню (Комисиони) и в меню (Посредник) и не знам коя е точно. Моля за решение на това проблемче !
  Поздрави, инж. Деян Драганов Металагро АД гр. Добрич.

 17. КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР казва:

  Здравейте г-н Драганов ,

  Благодарим, че ползвате Еконт за свой куриер.

  1.Търговец от отдел Интернет активност и социологически проучвания ще се свърже с Вас, за да окаже необходимото съдействие.

  2. С Вас ще се свърже сътрудник от търговския ни отдел, който ще Ви предостави необходимата информация.

  Повече информация на безплатен номер 0 8001 8001.

  С пожелание за успешен ден,

  Албена Енчева
  Консултативен център Еконт

 18. Здравко Дойчинов Колев казва:

  Здравейте ! Имам натрупани бонус точки и искам с тях да платя пратка която ще попълня от олх
  Моля посочете ми как да го направя

  Предварително благодаря за отговора
  ПОЗДРАВИ !!

 19. КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР казва:

  Здравейте г-н Колев,

  Благодарим Ви, че ползвате Еконт.

  Моля за телефонен номер за връзка с Вас, за да съдействаме.

  Поздрави,

  Ваня Димитрова
  Консултативен център Еконт
  info@econt.com

 20. Здравко Дойчинов Колев казва:

  Здравейте ! Имам натрупани бонус точки и искам с тях да платя пратка която ще попълня от олх
  Моля посочете ми как да го направя

  Предварително благодаря за отговора
  ПОЗДРАВИ !!

  Телефон за връзка 0888217415

 21. КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР казва:

  Здравейте, г-н Колев,

  Благодарим Ви за отделеното време.

  След като подготвите пратката от ОЛХ е необходимо да влезете в профила с в е-еконт.
  В меню Подготви пратка откривате номера на подготвената от Вас товарителница, маркирате я и от падащо меню избирате ‘Плати с бонус точки’.

  Лек ден,
  Силвена Илиева
  Консултативен център Еконт
  info@econt.com

 22. НАДЕЖДА СВИЛЕНОВА МАСОВА казва:

  Здравейте! Как мога да изтрия регистрация в Е-еконт?

 23. КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР казва:

  Здравейте, г-жо Масова,

  Благодарим, че ползвате Еконт.

  Моля да предоставите Ваш телефон за връзка, за да окажем нужното съдействие.

  С уважение,

  Весела Бофирова
  Консултант
  Консултативен център Еконт
  Еконт Експрес ООД
  info@econt.com
  http://www.econt.com
  econtВашият коментар

За да направите коментар е необходимо да сте регистриран e-Econt потребител. Регистрирането отнема няколко минути, но регистрираните потребители имат допълнителни права и възможности, които са обявени в Общите условия на e-Econt.

Коментирай


 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Април
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4306354
  Нови клиенти за април 173073
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 19186
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner