понеделник, 23 април 2018 г, 3:14 ч.

Куриерска услуга без ДДС за пратки от чужбина

Възползвайте се от възможността да получавате стоки от чужбина без плащане на ДДС за куриерската услуга. Според Българското законодателство при пратки  от страни, членки на ЕС до България с платец физическо лице, ДДС не се дължи. В случай, че пратката е от България към страна, членка на ЕС се заплаща куриерска услуга с ДДС. Повече информация можете да получите във всеки офис на Еконт Експрес, както и на безплатния телефон 080018001.Коментари по статията Всички коментари

14 Отговора :

 1. Мая казва:

  Здравейте,
  това означава ли, че ако например закупя стока от Великобритания доставката до България може да бъде без ДДС?

 2. lora казва:

  Да, ако заявите стоката и тя бъде получена от Вас като физическо лице, а не фирма.

  Поздрави,
  Лора Арсова
  Еконт Експрес

 3. lora казва:

  Здравейте Веселин !

  Не бихме могли да изпълним тази услуга. Всички видове бижута, злато, сребро и скъпоцени камъни са в списъка на забранените за превоз стоки , включително и за международния сервиз, предлаган от Еконт.

  Поздрави,
  Лора Арсова
  Еконт Експрес

 4. viktoria казва:

  здравей те.искам да попитам.поръчам си телефон от Китай и трябва да пристигне в Сл.Бряг .Колко време е нужно за да пристигне пратката
  ?????

 5. lora казва:

  Здравейте Виктория !

  За да дадем правилен отговор на въпроса Ви за срока на доставка от Китай, ще ни е нужна допълнителна информация относно стоката и нейната покупка. На Вашата електронна поща ще оставя координати на директор международни експресни доставки – Ивелина Тодорова, с която да уточните тези детайли.

  Поздрави,
  Лора Арсова
  Еконт Експрес

 6. gergana казва:

  zdraveyte,
  iskam da napravia porachka ot sait za online targovia m and m direct,koiatao nadhvarlia 100paunda,http://www.mandmdirect.com, kakva e zenata za dostavka do adres v burgas i kak e nai dobre da izvarsha plashtaneto, parvo v siata s karta i vie da ste samo posrednik ili da platia vav vash ofis za zialata porachka

 7. lora казва:

  Здравейте Гергана !

  Възможно е да изпълним и двата варианта – само доставка на стоката или покупка от Ваше име + доставка, като стойността на услугата Покупка с куриер е 4.8% от инкасираната сума. За да изчислите дължимата сума за доставката на пратка, която предварително сте заплатили към продавача в сайта може да използвате тарифния ни калкулатор http://www.econt.com/tariff-calculator/ като е нужно зададете условието на доставка, начин на транспорт (сухопътен или по въздух), тарифното тегло. При нужда от допълнителна информация не се колебайте да потърсите нашите консултанти на безплатен телефон за връзка с Управлението 0 8001 8001.

  Поздрави,
  Лора Арсова
  Еконт Експрес

 8. milen казва:

  Здравейте,един приятел иска да ми изпрати GSM от Лондон до Бургас,колко пари ще струва доставката с Еконт?

 9. lora казва:

  Здравейте Милен !

  За да калкулираме цена е нужно да посочите освен тарифното тегло на пратката (в този случай предполагам до 1кг), но условието на доставка (до дома, до офис на Еконт) и типа транспорт, от което зависи съответно и срока (по въздух или сухопотен). Задайте тези параметри в тарифния калкулатор, за да получите цена – http://www.econt.com/tariff-calculator/. Например – стойността за доставка на пратка до 1кг, със сухопътен транспорт, между офисите на куриера, за сметка на получател е 34.80 лв.

  Дано съм Ви била полезна !

  Поздрави,
  Лора Арсова
  Еконт Експрес

 10. Мария казва:

  Здравейте, имам роднина, която иска да изпрати абитуриентска рокла на дъщера ми от САЩ. Как да бъде адресирана пратката и може ли да бъде доставена като пристигне от Еконт на адреса в България, понеже се тревожа да не се изгуби?
  Хубав ден и благодаря!

 11. lora казва:

  Здравейте Мария !

  Изпратили сме подробен имейл с начина по който можем да изпълним тази доставка, тъй като към този момент не можем да предложим директен сервиз от САЩ до България. Ако желаете да организираме доставката използвайте контакта за връзка с Ивелина Тодорова в изпратения имейл.

  Приятен следобед,
  Лора Арсова
  директор Дирекция Пазари
  Еконт Експрес

 12. Пенка казва:

  Как мога да изпратя документи до Кипър, става въпрос за диплома и акт за раждане, гаранция че няма да се загубят и каква е цената за тази услуга? Адреса е до частна квартира!

 13. АКСИНИЯ ПЕТРОВА МЕТОДИЕВА казва:

  Приятел иска да ми прати от Норвегия пратка по Econt може ли.

 14. КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР казва:

  Здравейте, г-жа Методиева,

  Благодарим Ви за отделеното време и проявения интерес към услугите на Еконт.

  Международният сервиз на Еконт включва Великобритания, Румъния, Белгия, Словения, Унгария, Чехия, Гърция ( Солун и Атина). Ако пратката е по – тежка от 20 кг. може да се направи запитване към международния отдел на Еконт. Колегите ще Ви отговорят дали ще можем да се ангажираме.

  При необходимост от допълнителна информация оставаме на разположение на безплатен телефон 0 80018001.

  С пожелание за лек и успешен ден,

  Мария Кръстева
  Консултативен център ЕконтВашият коментар

За да направите коментар е необходимо да сте регистриран e-Econt потребител. Регистрирането отнема няколко минути, но регистрираните потребители имат допълнителни права и възможности, които са обявени в Общите условия на e-Econt.

Коментирай


 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Април
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4293065
  Нови клиенти за април 159806
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 19197
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner