понеделник, 23 април 2018 г, 3:11 ч.

Бартер

ГАРАНТИРАНА СИГУРНОСТ С ЕКОНТ ПРИ РАЗМЯНА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ
КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ?


Услугата Бартер ви дава възможност да размените стока от разстояние в един и същи ден и час чрез Куриер, който ви гарантира сигурност при изпълнение на сделката.


КАК ГАРАНТИРАМЕ ИЗПЪЛНЕНИЕТО?


Двете страни обявявате стойността на стоките, които разменяте. Куриерите ще ги запишат като услуга Наложен платеж – сума, която се дължи преди получаването. Избирате услугата преди заплащане на Наложен платеж – „Преглед на стоката до 15 мин.“ За да бъде възможно изпълнението на бартера трябва да сте на адрес или в наш офис по едно и също време. Когато е до адрес, избирате услугата фиксиран час на доставка – Приоритет. Когато е до офис на Еконт, не използвате услугата Приоритет, а договаряте помежду си час, в който едновременно да посетите удобен офис на Еконт. При получаване на пратките правите преглед до 15 мин. Ще получите обаждане от Куриер, който ще ви попита дали има сделка и ако сте съгласни трябва да се разпоредите Наложения платеж по Вашата пратка да отпадне. В случай, че двете пратки, които разменяте не са на еднаква стойност е възможно да промените сумата на Наложения платеж по едната пратка вместо да се разпоредите той да отпадне изцяло. Само при получено съгласие на двете страни, сумите отпадат и пратките се предават, с което считаме услугата Бартер за изпълнена. Ако няма съгласие на една от двете страни, то няма сделка и с пратките се процедира съгласно Разпореждане за промяна условията на доставка.


Важно условие, за да успеем с изпълнението на бартера е да имаме ЕДИН И СЪЩИ ЧАС на посещение на куриерите ни при двете страни на сделката.


КАК СЕ ФОРМИРА ЦЕНАТА?

 • Куриерска услуга по тарифа
 • Такса Приоритет – 2,40 лв.
 • Такса Наложен платеж – 2,4% от стойността на стоката
 • За конкретна цена използвайте калкулаторВАЖНО: Еконт не е страна по Бартер сделка и не може да се намесва между търговски взаимоотношения.Коментари по статията Всички коментари

18 Отговора :

 1. Павлина Богданова Андреевска казва:

  Страхотна услуга. Най-накрая :)

 2. КОЛОРИТЕ ЕООД казва:

  Здравейте, бихте ли ми разяснили при отпадането на наложения платеж, отпада ли и таксата за него?

 3. АЛИНА НИКОЛАЕВА СЪБЕВА КОЛЕВА казва:

  Здравейте,

  Независимо дали пратката касае бартер при разпореждане за отпадане на допълнителна услуга Наложен Платеж таксата отпада. Ако намалите размера на сумата, обявена като „Наложен Платеж“, таксата за използването на услугата остава непроменена.

  Много радости,
  директор дивизия Икономични Доставки

 4. КОЛОРИТЕ ЕООД казва:

  Благодаря ви за отговора. А възможно ли е услугата бартер да се ползва с пощенски тип пратка или само с куриерска?

 5. АЛИНА НИКОЛАЕВА СЪБЕВА КОЛЕВА казва:

  Услугата Бартер е допълнителна услуга към куриерския сервиз. С тази услуга ние защитаваме интересите Ви като даваме възможност за преглед на съдържанието преди да приемете стоката. Тези допълнителни екстри различават куриерската от пощенската услуга, предлагана от Еконт. Пощенската услуга е икономична, като за това тя не дава възможностите, които предлагаме в куриерския си сервиз. При нея нямате възможност за преглед или разпореждания, които да променят условията. Ако може да разчитате на Вашия клиент за това, че ще изпрати стоката, която сте договорили и ще бъде коректен, то тогава може да използвате пощенската услуга като чист транспортен сервиз. В този случай няма как да Ви гарантираме сигурност, т.е. че отсрещната страна ще изпрати пратка за Вас. Не можем да дадем възможност да проверите съдържанието на пощенската пратка преди да решите да я приемете или не.

  Надявам се да е полезна информацията,
  директор дивизия Икономични Доставки

 6. Станислав Славов казва:

  Здравейте!
  Как да напиша товарителница за услугата Бартер?
  Трябва ли някъде да се упомене, че става въпрос за бартер или се пише само наложен платеж и опцията отвори и тествай до 15мин.?
  Може ли да се провери дали отсрещната страна е пуснала стоката????

 7. АЛИНА НИКОЛАЕВА СЪБЕВА КОЛЕВА казва:

  Здравейте г-н Славов,

  Ако подготвяте електронна товарителница през e-econt добавяте към описание на съдържанието и текст “Бартер“. При предаването на Куриер е желателно да му обърнете внимание, че сте избрали тази услуга. Когато не подготвяте електронно информирате служителя, който Ви обслужа, че желаете тази услуга. Той също ще направи такъв запис в товарителницата. Разбира се трябва да има сума за Наложен Платеж и избрана опция за преглед или преглед и тест.
  Проверката дали има изпратена пратка за Вас става при доставката. Тогава ще получите обаждане да се разпоредите за отпадане на Наложения Платеж по пратката Ви, а ако не сте получили насрещна пратка не давате разрешение. В този случай няма Бартер. Единствения начин да получат пратката Ви без Вие да сте получили е да заплатят сумата на Наложения Платеж. Така гарантираме сигурността на Бартера.
  Ако желаете да получите информация още в деня на изпращането на пратката:
  1. Може да се обадите на Еконтфон 080018001. След като ви идентифицират ще проверят дали има пратка за Вас
  или
  2. От виртуален кабинет e-econt – една от многото възможности на кабинета е да следите пратките От и До Вас. Тук е важно имената Ви по товарителница да съвпадат с имената с които сте се регистрирали в кабинета си. Това е условието за да виждате движението. Тази проверка е направена за сигурността на получаваната информация.
  За въпроси оставам на разположение.

  Много радост,

  директор дивизия „Икономични доставки“

 8. АЛИНА НИКОЛАЕВА СЪБЕВА КОЛЕВА казва:

  В допълнение уточнявам, че ако пратката е до адрес освен Наложен платеж и опция за преглед е необходимо да договорите еднакъв час на доставка по двете пратки, който да бъде записан по товарителница с Приоритет “във“. В случай, че пратките са до офис на Еконт – двете страни посещавате офисите в един и същ час, който отново договаряте помежду си. В този случай не използвате услугата Приоритет.

  Успешен ден,

  директор дивизия „Икономични доставки“

 9. Станислав Славов казва:

  Благодаря за изчерпателният отговор!!!
  Имам още един въпрос:
  Стоката от бартера не искам да се върне при мен, а да отиде в друг град и да я получи упълномощено от мен лице/роднина/.
  Какво трябва да се направи в случая?????

 10. АЛИНА НИКОЛАЕВА СЪБЕВА КОЛЕВА казва:

  Здравейте г-н Славов,

  Разбираме, че желаете следната схема:
  Вие сте точка А и изпращате пратка по Бартер на точка Б, но точка Б изпраща пратката по същата сделка на точка C?
  Ако правилно сме Ви разбрали, отговорът е, че такава схема в момента не е предвидена. Можем да изпълним тази транспортна схема индивидуално за Вас като направим необходимата организация за правилното изпълнение. В случай, че сте съгласни моля да ни потвърдите за да се свържем с Вас.
  директор дивизия „Икономични доставки“

 11. ИВАН ПЛАМЕНОВ СТОИЛОВ казва:

  Хубаво че има такава опция ама защо „компетентните“ ви слувители не са запознати с нея. В офиса в Пазарджик Механото са казали на човека с който щяхме ад правиме бартер че цитираното тук не било възможно и те не поемали отговорност и риска бил за клиента ако нещо стане.

 12. lora казва:

  Здравейте г-н Стоилов,

  Поднасям извинения за това. Ще проверим причините да получите такъв отговор от колегите ни в Пазарджик и още в понеделник мениджър Качество в Еконт ще се свърже с Вас с резултат. Мога да Ви уверя, че услугата Бартер може да бъде предложена във всеки един от офисите на Компанията като Еконт е гарант за правилното й изпълнение и размяна на стоките.

  С уважение,
  Лора Арсова
  директор дирекция Пазари
  Еконт Експрес

 13. Пламен Пламенов Пейчев казва:

  Здравейте, искам да попитам точно колко пари ще ми излезе услугата бартер?Например аз пращам гсм телефон от гр.Разград и искам да направя бартер с човек от гр.Враца?Каква сума ще трябва да платя аз и човека с който правя бартера?

 14. lora казва:

  Здравейте г-н Пейчев!

  Към стандартната куриерска услуга е нужно да добавите наложен платеж, равен на договорената сума за изпращаната вещ и услуга „Приоритет“ при доставка до адреса. И двете пратки трябва да са изпратени с един и същ приоритет час за доставка. Крайната цена за всяка от пратките може да изчислите в тарифния ни калкулатор като отбележите услугите, които посочих. http://www.econt.com/tariff-calculator/

  Приятна вечер,

  Лора Арсова
  директор дирекция Пазари
  Еконт Експрес

 15. КРАСИМИР ТОДОРОВ ТОДОРОВ казва:

  здравейте,
  колко ще струва бартер(с доплащане) на два кросови мотора?
  Моторите тежат около 130кг., като диния е 500лв, а другия 2500лв., съответно ще има доплащане 2000лв.

  Пазарджик – Варна ще е бартера, съответно в кои офиси могат да се приемат моторите?

  Поздрави

 16. Anna казва:

  Здравейте, г-н Тодоров!

  Услугата Бартер ви предлага сигурност при изпълнение на сделката. Поради това и двете страни трябва да обявите стойността на стоките, които разменяте. Във вашия случай – 500 лв. и 2500 лв. Куриерите ги записват като Наложен платеж – сума, която се дължи преди получаването. За да бъде възможно изпълнението на бартера трябва да сте в наш офис по едно и също време, т.е. договаряте помежду си час, в който едновременно да посетите удобен офис на Еконт. При получаване на пратките правите преглед до 15 мин. Ще получите обаждане от куриер, който ще ви попита дали има сделка и ако сте съгласни, във вашия случай клиентът, който праща мотора за 500 лв. трябва да се разпореди Наложеният платеж по неговата пратка да отпадне. Другият клиент е необходимо да се разпореди Наложеният платеж да бъде намален на 2000 лв. Таксата за ползването на услугата Наложен платеж е 2,4% от сумата.

  Дължимата сума за пътуването се определя според куриерската тарифа като отбелязвате съответния наложен платеж и тарифното тегло на пратката.
  В калкулатора ни тук може да проверите цената за доставката http://www.econt.com/tariff-calculator/

  Ако имате още въпроси, не се колебайте да ни потърсите на безплатен телефон 080018001.

  Успешен ден!

  С уважение,
  Йоанна Пешева
  Асистент Медии

 17. Здравко Александров Канчелов казва:

  Възможно ли е отсрещната страна да ме измами като не разпореди отпадане на наложения платеж? Имам в предвид следното: След като съм разпоредил да отпадне наложения платеж по изпратената от мен пратка, отсрещната страна да откаже да разпореди да отпадне наложения платеж, да получи моята пратка, защото аз вече съм дал съгласие и разпоредил да отпадне наложения платеж. Накрая да не се окаже, че трябва да платя наложения платеж, а отсреща да вземат това което съм изпратил? Нали по този начин се прави когато има доплащане?

 18. КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР казва:

  Здравейте г-н Канчелов,

  Благодарим, че избрахте Еконт.

  Моля да ни предоставите телефонен номер за контакт с Вас, на който да Ви предоставим нужната информация.


  Поздрави,

  Магдалена Георгиева
  Консултативен център Еконт
  info@econt.comВашият коментар

За да направите коментар е необходимо да сте регистриран e-Econt потребител. Регистрирането отнема няколко минути, но регистрираните потребители имат допълнителни права и възможности, които са обявени в Общите условия на e-Econt.

Коментирай


 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Април
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4293065
  Нови клиенти за април 159806
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 19197
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner