четвъртък, 22 март 2018 г, 19:25 ч.

Софтуерна интеграция с Zen Cart


Еконт представя на българските интернет търговци, избрали платформата Zen Cart, възможност да оптимизират разходите за доставка на своите пратки и да автоматизират подготовката на товарителници посредством готовия модул за този тип електронни магазини. Инсталационният файл за модула можете да изтеглите от ТУК.

Инструкции за инсталацията и настройките на модула можете да откриете ТУК.

Можете да изтеглите пач за последната версия от ТУК

Пачът спомага за точния избор на населено място от падащо меню. Добавен е и Пощенски код на населените места.

Може да се запознаете с възможностите и функциите на модула в нашия демо магазин.

Дaнни за достъп до администрацията на демо магазина:
потребителско име: demo
парола: demo

Електронните търговци избрали да се възползват от модула, ще могат да предложат на своите клиенти следните предимства:

• избор на типа на доставка: до удобен офис на Еконт или до посочен от клиента адрес;
• офис локатор – улеснение за клиента при избора на най-удобен за него офис;
• избор на условия и допълнителни услуги при доставка, конфигурирани предварително от търговеца.

Настройките на модула, свързани с условията по доставка, които крайните клиенти ще имат възможност да избират, могат да бъдат настроени еднократно и при необходимост променяни в модула.
Търговецът може да включи и определени условия по доставката директно при настройката на модула:

• Обратна разписка
• Стокова разписка
• Преглед /и тест/ на пратката преди заплащане на наложения платеж
• Предаване на фактура преди заплащане на наложения платеж
• Условия по връщане на пратката при отказ от страна на клиента.

Регламентирането на предоставената от Куриера към търговеца отстъпка става с подписване на Договор за партньорство между собственика на електронния магазин и Еконт.

За връзка с Еконт пишете на имейл: info@econt.com.

Всеки интернет търговец може да се възползва и от професионалната помощ на IT специалист, изготвил модула за платформата Zen Cart, като сме отворени за всички Ваши идейни предложения по подобряване възможностите на модула.Коментари по статията Всички коментари

13 Отговора :

 1. Кузман Георгиев Кузманов казва:

  Модулът не работи. И все още е опасен за инсталация. Все още се боря с направените от него поражения.

 2. s_ruseva казва:

  Здравейте, г-н Кузманов!
  Първо бих искала да Ви благодаря за направения коментар и да се извиня за създадените неудобства!
  Както беше уточнено в проведения телефонен разговор, ще очакваме в удобен за Вас момент да ни предоставите данни за достъп до администрацията на Вашия електронен магазин. Програмистът, разработил модула ще направи проверка на инсталацията и ще локализира причините модулът да не сработва с Вашата система. След това ще окаже необходимото съдействие за успешно инсталиране на допълнението, за да можете да се възползвате пълноценно от всички негови функционалности.
  При необходимост, не се колебайте да ни потърсите на безплатен телефон 080010600 или имейл iasp@econt.com.
  Поздрави и успешна седмица!
  Силвия Русева
  Ръководител Отдел Интернет Активност
  Еконт Експрес

 3. ДАНИЕЛ БЛАГОЕВ АСПАРУХОВ казва:

  Потвърждавам че не работи както се очаква и аз се оглеждах за нова версия и сравнявах настройките в Демо магазина с моите.При мен не се визуализираха сумите .. стояха нули , а градовете не можеха да се избират при изписване …. Но премахването е е поправимо трябвало е да за запазите копие на файловете които се променят , г-н Кузманов.

 4. Дарин Димитров Маринов казва:

  Здравейте, г-н Аспарухов!
  Благодарим Ви за обратната връзка и информацията за модула! Ако желаете програмистът разработил модула ще Ви окаже необходимото съдействие за инсталиране на допълнението. За целта ще е необходимо да ни предоставите данни за достъп до системата. На посоченият от Вас имейл адрес са изпратени кординати за връзка с Търговец от отдел Интернет Активност, който е ангажиран с развитието и поддръжката на модула за платформа Zen Cart.Можете да използвате за връзка с нас и безплания телефон на отдела 080010600 или имейл адреса iasp@econt.com.

  За всеки, който желае да инсталира модула осигуряваме съдействие на ИТ специалист. Ако срещнете някакви затруднения при инсталирането му или имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ни потърсите!
  С уважение,
  Дарин Маринов
  търговец Отдел Интернет Активност
  Еконт Експрес

 5. ТИТ - ТЕНЬО ТЕНЕВ ЕТ казва:

  Обновяването на таблицата с адреси отнема много време. Вече около половин час зависна на този етап и не приключва??

 6. Дарин Димитров Маринов казва:

  Здравейте, г-н Тенев!

  Както бе уточнено в телефонния разговор изтеглянето на информацията за населените места и улиците изисква повече място на Вашия хостинг. От разговора с г-н Младенов(разработчика на модула за доставка) е уточнено, че Вашият сайт разполага с 32 MB, които са недостатъчни. В тази връзка ще Ви бъдат предоставени необходимите файлове, за да можете да ги добавите към Вашия сайт и по този начин да бъде активиран модула за доставка. При необходимост програмистът ще окаже нужното съдействие за успешното инсталиране на този модул.

  С уважение,
  Дарин Маринов
  Еконт Експрес
  Търговец Интернет Активност

 7. Кузман Георгиев Кузманов казва:

  Модулът ПРОДЪЛЖАВА ДА НЕ РАБОТИ!!! След като не можете да направите нещо като хората – изобщо не го предлагайте! Хайде пак в шипките с бекъпи и т.н.

 8. Кузман Георгиев Кузманов казва:

  Направете си труда да се свържете с мен, но тогава когато модулът ви НАИСТИНА РАБОТИ!

 9. Дарин Димитров Маринов казва:

  Здравейте, г-н Кузманов,

  Извиняваме се за причиненото неудобство при инсталиране на модула във Вашия магазин.
  Както коментирахме в проведения телефонен разговор версията на този модул е изграден за платформа Zen Cart 1.3.9 До този момент модулът не е инсталиран в магазин с версия на платформата 1.5. Програмистът ще извърши проверка за съвместимост на модула като ще се свърже с Вас за уточняване необходимите данни за интегриране на модула във Вашия магазин.

  С уважение,

  Дарин Маринов
  Търговец Интернет Активност

 10. ИВАН ЕМИЛОВ САВОВ казва:

  В момента го инсталирам. Всичко хубаво ама от 60 минути се инсталира „Обновяване на таблицата с адреси“. Ако стане успешно ще пиша (мисля да лягам и да го оставя да джурка 8 часа белкем стане).

 11. ИВАН ЕМИЛОВ САВОВ казва:

  За всички бъдещи инсталации. Туко що ми се инсталира. Проблема е в това, че ползвах Firefox 17.0.1 и с него си отварях админ панела. След около 2 часа чакане го прекъснах. След това отворих админ панела с internet explorer 9.0 и пробвах пак. Всичко стана за по малко от 2 минути (импортирането на таблицата с адреси). Сега ще го тествам дали всичко е наред. Zen Cart v1.3.9h/v1.3.9f

 12. ИВАН ЕМИЛОВ САВОВ казва:

  Мислих, че всичко е наред ама не е така. В момента когато някой си поръча нещо и стигне до Информация за доставката, ако избере ЕКОНТ експрес „До Офис“ или „До Врата“, цената му стои 0 лв. Ако спря модула за Еконт Експрес и оставя само „Еконт куриер фиксирана цена“, когато си попълват регистрацията, потребителите не могат да напишат Пощенски Код (менюто не им дава, а когато Еконт Експрес е активен, менюто се самопопълва, когато въведат градът).

 13. ОТДЕЛ КОРПОРАТИВНА КУЛТУРА казва:

  Здравейте,

  Може ли да се свържете с мен на тел. 088 567 73 27.Вашият коментар

За да направите коментар е необходимо да сте регистриран e-Econt потребител. Регистрирането отнема няколко минути, но регистрираните потребители имат допълнителни права и възможности, които са обявени в Общите условия на e-Econt.

Коментирай


 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Март
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4046425
  Нови клиенти за март 177276
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 18656
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner