понеделник, 19 март 2018 г, 15:02 ч.

Търгувайте от разстояние без касов апарат

В отговор на нуждите на своите клиенти Еконт комбинира куриерска и пощенска услуга, за да даде възможност да търгуват от разстояние без да е нужен касов бон при разплащането на стоките.

Официално представяме едно завършено решение за всички онези, които търсят
удобен, лесен, приет от закона начин да търгуват от разстояние – Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод.

Използвайки услугата Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод, Вие:

- търгувате лесно и удобно с безналични стоки, при доставки тръгващи от различни адреси (триъгълна логистика)

- не се налага предварително да отчетете продажбата, да издадете касов бон и при отказ от клиента да получи стоката, да го сторнирате.

- използвате услугата ни Наложен платеж при условията, както досега.

Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който Ви освобождава от задължението да издавате Фискална касова бележка, е плащането към Вас да се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, какъвто е Еконт.

Самата услуга Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод не налага допълнителни усилия от страна на търговеца или неговия клиент.

За направеното от клиента плащане Еконт издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка.За да се възползвате от услугата е необходимо само да:

- сключите споразумение за изпълняването на услугата „Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод“ (попитайте за него във всеки наш Офис или на 0 7001 7300)
- при подготвяне на пратките си добавяте своя уникален номер на Споразумението.

За повече повече информация и допълнителни въпроси може да се свържете с нашите консултанти на безплатния телефон 0 7001 7300 или попитате Управителя на обслужващия Ви офис.Можете да се запознаете с условията на Споразуменията за изплащане на Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод:Коментари по статията Всички коментари

15 Отговора :

 1. ЕТ МОЯ ЗОНА - НАДЕЖДА СТАМЕНОВА казва:

  ПЪЛНИТЕ НИ ДУШАТА :) УТРЕ ЩЕ СИ ПОРЪЧАМЕ ЕДНО СПОРАЗУМЕНИЕ И БУТИЛКА ВИНО ЩЕ ПРАТИМ :)

 2. ГСТ ГРУП ЕООД казва:

  Това е много добра новина!

 3. ДЖЕЙ УОТЪР ЕООД казва:

  А разписката за пощенски превод удостоверява ли продажбата?
  В случаите,когато се продава на ФЛ документ за продажбата е касовия бон.Разписката има ли същата роля?

 4. Никола Николов казва:

  Здравейте.
  Точно това е предимството на тази услуга. Разписката за приет Паричен Превод, която издаваме на клиента получател на пратката може да удостовери направената покупка, законно основание е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно нея, един от случаите в който сте освободени от задължение да издавате касова бележка е ако плащането към Вас е направено чрез Пощенски Паричен Превод. Това важи независимо дали купувачът е Физическо или Юридическо лице.

  Никола Николов
  Ръководител на проекта „Наложен Платеж чрез Пощенски Превод“
  Еконт Експрес

 5. СТАМЕН ГЕОРГИЕВ МИНКОВ казва:

  Здравейте,
  при положение, че съм ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ (не съм регистриран като ЕТ), имам онлайн магазин и бих желал да използвам услугите на Еконт експрес за доставка до клиенти – това законно ли е, при положение, че по-късно плащам данък на държавата въз основа на издадените от вас разписки ?

  Благодаря предварително !

 6. Никола Николов казва:

  Здравейте, г-н Минков,
  Според наредбата за регистриране и отчитане на направените продажби, всяко лице извършващо продажба е длъжно да я регистрира, като един възможен вариант е чрез пощенски паричен превод. Предложената услуга, Ви освобождава от задължението да регистрирате продажбите, чрез касов апарат. Но относно това дали е законно да продавате само като Физическо Лице се обърнете към юрист, който да Ви посъветва. Ние гарантираме само за изпълнението на услугата.

  Благодаря Ви!
  Никола Николов
  Ръководител проект „Наложен платеж чрез пощенски превод“

 7. ЕТ МОЯ ЗОНА - НАДЕЖДА СТАМЕНОВА казва:

  Не е законно :) то ако така ставаше :)

  Законно е ако сте ПРОИЗВОДИТЕЛ:

  - регистриран производител на зеленчуци и т н…
  - занаятчия
  - надомен работник
  - дърворезбар и т н….

  Но тогава вие пак дължите данъци на продажбите си – не може да взимате парите на хората без да сте регистриран като Търговец – това е лице продаващо стоки или услуги, не винаги това лице е задължително да е фирма.

  Много е важно все пак да се уточни какво ще се продава в този магазин. Ако са стоки – препродаване на стоки – ще си навлечете беля.

  Ако сте обущар и продавате услугите си чрез магазина – и т н…. разберете внимателно тънкостите на думите Търговец/Продавам стоки през интернет…………

 8. ЕРАВОКС ЕООД казва:

  Къде в интерфейса за търговци e-Econt се намира менюто, от където може да се изтегли документа показан в тази тема, наречен „Разписка за прием на паричен превод“. Всичко е ясно, клиента плаща при връчване на стоката от куриера. Изпращача (аз) мога да си видя част 1, в e-Econt, но това е друг вид разписка за доставената стока. Практически ако данъчните изискат от мен „Разписка за прием на паричен превод“, излиза че нямам този документ. Отделен е въпроса, че сумата от наложения платеж я виждам в интерфейса и в последвтие е дошла в обявената от мен сметка, но реално ми се губи „Разписка за прием на паричен превод“ и няма как да опиша този първичен документ.

 9. Дарин Димитров Маринов казва:

  Здравейте,

  Този документ може да изтеглите за всяка една пратка, по която сте посочили Вашия уникален номер на споразумение за използване на услугата. Това може да направите от Вашия Виртуален кабинет в меню Основни > Пощенски преводи – срещу всяка пратка има бутон за изтегляне на документа в pdf формат, който да бъде осчетоводен.

  С желание да бъдем полезни оставаме на разположение,

  Дарин Маринов
  Ръководител отдел Интернет Активност и
  Социологически Проучвания

 10. ВЕЗЕНКОВ 2012 ЕООД казва:

  Здравейте,
  Не мога да открия в менюто на еконт+ къде е този документ – „Разписка за прием на паричен превод“ , който да предоставя на счетоводителя си, излиза ми само – „Разписка за доставка на пощенска пратка/пощенски запис“

 11. ВЕЗЕНКОВ 2012 ЕООД казва:

  Искам да ви помоля за малко помощ. Имам онлайн магазин и регистрирана фирма, продавам часовници, бижута и тнт. Имам сключено споразумение с Еконт за изплащане на наложен платеж, преди няколко дни продадох един часовник чрез Еконт, включих номера на споразумението си в пратката, както е описано , сега виждам, че парите са преведени в сметката ми, въпросът ми е – какво трябва да направя за да осчетоводя продажбата си, кой документ и откъде да изтегля, от менюто на еконт+ и да го предам на счетоводителя си, за да осчетоводи продажбата ми?

 12. KARGO BG EOOD казва:

  Каква е комисионната към Еконт в този случай :
  Споразумение за прием на Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод и изплащане по банков път – за юридически лица

 13. Дарин Димитров Маринов казва:

  Здравейте г-н Славов,

  Таксата за изпълнение на услугата Наложен платеж с паричен превод са същите, както и за стандартната ни услуга Наложен платеж:
  - 2.4% при изплащане в брой;
  - 1.2% при изплащане по банков път.
  Няма допълнителни такси и комисионни за изплащането под формата на паричен превод.

  С уважение,

  Дарин Маринов
  Еконт Експрес
  Директор ИАСП

 14. KARGO BG EOOD казва:

  Здравейте,
  Как да процедирам, за да сключа „Споразумение за прием на Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод и изплащане по банков път – за юридически лица“
  Обадих се на посочения телефон, където ми казаха, че ваши колеги ще се свържат с мен, но вече трети ден няма развитие ?

 15. lora казва:

  Здравейте Карго БГ,

  След разговора Ви с търговец на Еконт днес, споразумението ще бъде задействано когато сте готови с данните по него и посочите банкова сметка за превод на сумите.

  С уважение,
  Лора Арсова
  Директор Бранд
 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Март
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4008606
  Нови клиенти за март 139493
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 18536
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner