вторник, 24 април 2018 г, 8:04 ч.

Софтуерна интеграция с RexCart

В сътрудничество с Про Уебс ООД, Еконт Експрес обнови и подобри работата на модула за доставка в платформата за онлайн търговия RexCart. Новата версия на модула предлага възможност на клиентите на този тип магазини еднократна поръчка и поръчка с регистрация.

Електронните търговци, избрали тази платформа за своя електронен магазин ще могат да улеснят своята работа чрез вградения модул за доставка. Освен автоматичното подготвяне на товарителници, търговците могат еднократно да настроят допълнителни услуги и условия за доставка, които да се предлагат на техните клиенти. Преди генерирането на товарителница се предоставя възможност за индивидуална настройка в условията за доставка за съответната поръчка.

Потребителите на този тип магазини ще имат възможност да избират условия и начин на получаване на своите поръчки съгласно предварително зададените условия на електронния търговец:
• избор на доставка до врата или до офис на Еконт
• възможност за избор на час за приоритет.

Електронният търговец има възможност да добави няколко адреса за търговска дейност. По този начин той може да улесни своята дейност ако разполага с различни офиси/складове в различни населени места, от които изпраща поръчаните артикули.

Като подател на пратките, Търговец може да зададе различни условия, които да бъдат прилагани към всички свои пратки:
• добавяне на услугата Обявена стойност над определена сума
• добавяне на преглед /и тест/ на пратка преди заплащане на наложен платеж
• предаване на фактура преди плащане на наложен платеж
• предварително задаване на условия за обратно връщане на пратката при отказ от страна на клиент.

В обновения модул електронните търговци ще имат възможност да заложат различни условия за цена на доставката за техните клиенти:
• безплатна доставка над определена сума
• безплатна доставка над определен брой поръчани артикули
• възможност за настройка на различна цена за доставка за техните клиенти при достигане на определена сума на поръчката.

В новата версия на модула е добавена възможност за завършване на поръчката от страна на клиентите при наличие на един или повече артикули без въведено тарифно тегло. При поръчан артикул без тегло на потребителите се извежда информационен текст „Поръчката се обработва“.
Когато електронният търговец подготвя товарителницата, се извежда информация кои артикули нямат тегло. След въвеждането им се позволява генерирането на товарителница и се изпраща информация към потребителя за цената за доставка.

За улеснение на електронните търговци е добавен и бутон за „Заявка за куриер“ директно в административната част на магазина – намира се в меню Продажби => Поръчки.

Упътване за инсталирането и настройка на модула може да откриете ТУК или в сайта на платформа RexCart.

За търговците избрали RexCart за своя електронен магазин и ползващи модула за доставка, Еконт Експрес предоставя възможност за преференциални цени за доставка. Необходимо е да бъде активиран и настроен модула за доставка, след което да бъде подписан Договор за ползване на преференциални цени.Коментари по статията Всички коментари

3 Отговора :

 1. Петър Шолеков казва:

  След въвеждането на Новите условия имам проблем при генерирането и преглеждането на товарителници с този модул на платформа RexCart. Към кого да се обърна за помощ?

 2. lora казва:

  Здравейте г-н Шолеков,

  Към момента е възможно да има смущения в коректната работа на обслужваните електронни магазини.
  Екипът ни работи активно по отстраняването на всички регистрирани неточности.

  Благодарим Ви за търпението и разбирането!

  Лора Арсова
  Директор Бранд

 3. Петър Шолеков казва:

  Оценявам вашите усилия в тази посока! В момента всичко работи коректно, единствено цените на пратките се калкулират по старите тарифи. Знам, че ще оправите и това. :)
 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Април
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4306354
  Нови клиенти за април 173073
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 19186
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner