понеделник, 23 април 2018 г, 3:11 ч.
Е – фактура в e-Econt
инструкции за работа с e-econt
Заявете достъп до e-econt, за да получавате Вашите е-фактури

- можете да подадете заявка за достъп до е-econt от менюто Моят е-еконт (виж горе) и изберете регистрация в е-еконт, където трябва да попълните и изпратите Вашата заявка за регистрация

- резултат: получавате на посочения от Вас e-mail линк, на който въвеждате избрани от Вас потребителско име и парола.

инструкции за работа с e-econt
Генериране на фактура

- вход към e-Econt

След като изберете Вашите потребителско име и парола, на адрес http://ее.econt.com/,въвеждате името и паролата си и натиснете бутона за вход.

- заявка за фактура

В "Сметки и организация" избирате "Вземи фактура". Там се съхранява информация за всяка платена от вас куриерска услуга по товарителница. В срок от 5 работни дни считано от датата на плащане можете да зачвите издаване на фактура - чрез маркиране на онези товарителници, които искате да бъдат включени и натиснете "Издай фактура".
инструкции за работа с e-econt

Благодарение на високата степен на автоматизация фактурите се издават най-късно 2 часа след подаване на заявката.

инструкции за работа с e-econt
Не си виждам пратката? Виж допълнителни възможности
инструкции за работа с e-econt
Получете фактурата

Издадените фактури се публикуват отново в Фактури и Баланси - за съответния месец - по подразбиране се отваря текущият месец.

Получените фактури се маркират като получени - отбелязва се кога и от кого са получени. Номерът на документа в началото е линк, който отваря фактурата във формат за разпечатване.
инструкции за работа с e-econt
инструкции за работа с e-econt
Манипулации при е-фактуриране

От падащото меню можете да изберете във какъв формат искате описа - .pdf, .xls, .xlsx

инструкции за работа с e-econt
инструкции за работа с e-econt
"Привързване" на неточна товарителница

За всяка заплатена от Вас пратка е генерирана квитанция. Когато Вашата фирма е коректно вписана в товарителницата като подател или получател съгласно данните за регистрация на е-econt, то всички извършени от Вас плащания автоматично се извеждат в Фактури и баланси. Възможно е да сте платец на пратка, за която данните не съвпадат с данните от Вашата регистрация - например Иван Иванов от ТЕСТ ООД получава пратка за негова сметка и като получател по товарителницата вместо ТЕСТ ООД е записано Иван Иванов. В такъв случай системата не може да разпознае въпросната пратка от коя фирма е платена, но при положение, че платецът разполага с товарителницата, то той може да "привърже" и тази пратка към неговия Баланс. За целта в Проследи е създадена форма за привързване на неточнопопълнени товарителници - натиснете "Търси пратка".

инструкции за работа с e-econt

Отваря се форма, в която следва да попълните полетата: дали сте подател или получател на пратката, номер на товарителница, направление "от" и "до" населено място, дата на изпращане, обща стойност. След попълване натискате "търси" и се появява прозорец за потвъждение.

инструкции за работа с e-econt
инструкции за работа с e-econt

При некоректно въведени данни се появява съобщение за грешка , в което е указан телефон за връзка с управлението - 0.8001.8001.

инструкции за работа с e-econt

При коректно въведени данни се появява съобщение за открита пратка. В този случай натиснете "OK". Пратката можете да видите в меню "Проследи" - пратки от мен или пратки за мен. Тя се "привързва" към Вашия акаунт и съответно се визуализира в меню "Вземи фактура", от където можете да заявите фактура.

инструкции за работа с e-econt
инструкции за работа с e-econt
При издаване на фактури се съблюдават следните ограничения и правила:

1. За плащанията от всяка различна дата се издава отделна фактура;
2. При заявка за издаване на фактура за повече от една товарителница с една и съща дата на плащане се издава една обща фактура;
3. Заявка за е-фактура през сайта може да се направи не по-късно от 5 (пет) календарни дни (включително) от датата на плащането;
4. Датите на плащане по товарителниците се въвеждат до края на работния ден, през който е осъществено плащането, така че е нормално, ако в 15.00 часа изпратите и платите пратка в 18:00 на същия ден, все още да не можете да видите Вашето плащане в е-econt;
5.Фактурите се издават съгласно данните в момента на Вашата регистрация в e-econt.Ако настъпи промяна на адрес, наименование или друго, трябва своевременно да уведомите Еконт за промяната, за да бъдат актуализирани Вашите данни;
6. Фактурите се съхраняват във Виртуалния Ви кабинет в срок от 6 месеца;
Всеки профил за e-econt, създаден от служител на Еконт е администраторски, т.е. от меню Моят профил могат да се създават нови, подчинени потребителски профили.


 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Април
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4293065
  Нови клиенти за април 159806
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 19197
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner