понеделник, 19 март 2018 г, 15:00 ч.
Покупка с куриер в Румъния
Покупка с куриер: Общи условия

Покупка с куриер в Румъния


Защо бих използвал тази услуга?

Когато се нуждаете от доставка на заплатена от Вас стока или желаете да закупите стока от онлайн магазини във Румъния, но срещате трудности при плащане онлайн (не се приемат разплащателни карти от България; търговецът изисква плащане на място или има други неудобства при разплащане), ние ще направим това от Ваше име чрез услугата "Покупка с куриер".


Как работи услугата?

 • Изберете стока от онлайн магазин

 • Попълнете формуляр за покупка он-лайн или в офис на Еконт. Заплатете стойността на артикулите, които желаете да закупим от Ваше име, както и доставката от магазина до един от нашите офиси в Букурещ. Можете да платите по банков път* или в брой в офис на Еконт, като плащането е в лева по курса за деня;

 • * Банковият превод може да бъде в желана от Вас валута. Допълнителните разходи по превалутиране на сумата в български лева, както и всяка разлика между обменните курсове на банките, са за Ваша сметка.


 • След подаване на заявката за покупка, ние потвърждаваме, че тя е получена и прегледана, на посочения от Вас e-mail адрес, като въведените от Вас данни са достатъчни за нейното изпълнение.

 • След като приемем стоката в офис на Еконт в Букурещ, на електронната си поща ще получите пълен списък със закупените за Вас стоки. Стоката се подготвя и експедира като куриерска пратка след Ваше разпореждане (съгласно Общите условия за Покупка с куриер, точка 11). При избор за престой на стоката в склад, ще изчакаме следващите Ви покупки, за да оформим всички тях като една пратка. Срокът за безплатен престой на стока в склад на Куриера е 7 работни дни, считано от датата на постъпване в склада. След изтичане на този срок се начислява допълнителна складова такса, съгласно актуалната Тарифа за куриерски услуги на Еконт Експрес ООД.

 • При съмнение за вложени забранени предмети или вещества в пратка, Куриерът има право да извърши проверка на пратката в присъствието или с писменото съгласие на подателя (Съгласно Общите Условия на Еконт, т.25.6.). При отказ или липса на отговор, Куриерът има право да откаже приемането на пратката или да уведоми съответните компетентни държавни органи за разпореждане на следващи действия, ако пратката е вече приета.

 • В случай че стойността на Вашата покупка надвишава 500 лева, пратката пътува с допълнителна услуга Обявена стойност, което гарантира повишена отговорност на Куриера. Комисионната за нейното ползване се добавя към куриерската услуга.

 • Заплащате куриерската услуга:
 • -по банков път – при потвърждение за изпращане на пратката към България
  -в брой – при получаване на стоката.
 • Движението на стоката може да проследите чрез електронния си кабинет е-еконт или на www.еcont.com, без да е необходима регистрация.
При необходимост от допълнителна информация, свържете се с наш консултант на телефон: 0 7001 7300.

 • Такса гориво и пътни условия за България, Румъния и Гърция
  Месец Март
  Такса 0%
  Такса гориво и пътни условия се обявява от Еконт на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Брояч на клиентите на Еконт
  Kлиенти на Еконт 4008606
  Нови клиенти за март 139493
  Брояч на потребителите в е-Еcont
  Активни в последния месец 18536
  Брояч на интернет търговци, обслужвани от Еконт
 • Изтегли своя iEcont
  Приложението за Вашия iPhone, iPod touch, iPad може да изтеглите през iTunes, директно, чрез App Store или чрез сканиране на QR кода.

  Потребителите на операционна система Андроид могат директно да изтеглят приложението чрез сканиране на QR кода или като посетят Android Market.
 • Приложение за проследяване на пратки


Designed by FORMA design | Powered by IT Partner