Вие сте тук: Начало Помощник за по-успешна интеграция

Помощник за по-успешна интеграция

Важно: Ако се спрете на интеграция на електронния магазин посредством XML, SOAP или JSON, ще трябва да дефинирате в магазина всички необходими логики, свързани с изпълнение на пратки от Еконт. За да изпълним коректно заявка за товарителница, трябва да са спазени всички технологични изисквания и всички бизнес изисквания на системата ни (например, ако използвате пощенски пратки, не можем да изпратим куриер да ги вземе, тъй като, по дефиниция пощенската пратка е от офис на Еконт до офис на Еконт). Това е и целта на econt.com/developers – да запознаем търговците възможно най-подробно с бизнес логиките и свързаността между услугите ни. По този начин ще можете да подберете най-доброто за търговеца и клиентите на магазина, и да знаете как да го реализирате технически.

 

1. Изберете метод на интеграция

Запознайте се подробно с всички възможни методи тукили прочетете детайлните им описания в отделните секции (Достави с Еконт, Модули за интеграция с готови платформи за електронна търговия, интеграция с XML, Интеграция с SOAP/JSON - част от всеки материал).

 

2. Подберете внимателно типовете пратки, с които искате да доставяме поръчките

От това зависи много откъде и докъде ще можем да доставяме поръчките, както и какви допълнителни услуги можете да предоставите на клиентите на магазина.

 

3. Преценете откъде и докъде искате да доставяме пратки

Дали да взимаме заявките за поръчки от офис на търговеца или той ще ги оставя в офис на Еконт? Ще доставя ли магазинът до адрес на потребителите или не? Ще доставя ли до Еконтомати или не? Ще доставя ли извън България и докъде? Отговорете си на тези въпроси преди да продължите с интеграцията. От решенията на търговеца взети до момента зависят и наличните допълнителни услуги, които можете да използвате към доставката.

 

4. Изберете допълнителни услуги към доставката

Клиентите ще могат ли да прегледат пратката, преди да я платят? Или дори да я тестват? Искате ли да дадете възможност на клиентите да изпробват стоките и да изберат и закупят само част от артикулите в пратката?

 

5. Кога и как ще генерирате товарителници?

При всяка поръчка? Или накуп, веднъж през деня, с една заявка от служител на магазина?

 

6. Ще се използва ли Наложен платеж към пратките?

Запознайте се подробно с всички възможни методи тук или прочетете детайлните им описания в отделните секции (Достави с Еконт, Модули за интеграция с готови платформи за електронна търговия, интеграция с XML, Интеграция с SOAP/JSON - част от всеки материал).

 

7. Кой и как ще плаща доставките на пратките?

Може да се реализират всички възможни комбинации, стига да са дефинирани коректно като задание в кода. Например, може винаги търговецът да плаща доставката на всички поръчки. Или да плаща доставката само на поръчките, които са над определена стойност. Можете да разделите стойността на доставката на пратката между търговеца и клиента поравно или в друга пропорция. Може търговецът да плаща първата пратка, а в случай че клиентът откаже поръчката, той да заплати обратната доставка. Търговецът има пълна свобода на избор, необходимо е единствено да състави задание към разработчика на своя магазин.