Вие сте тук: Начало Документи за изпращане Изтриване на товарителница

Изтриване на товарителница

Въведение

В случай че търговецът иска да редактира пратка или да я откаже, трябва да изтрие създадената товарителница по нея. За нас това означава, че отказва дадената поръчка и куриерите ни няма да я потърсят от електронния магазин, докато (и ако) не бъде въведена отново.

 

Какво получава търговецът с интеграцията

С интеграцията търговецът има възможност освен да създава, и да премахва поръчки, които са отказани от клиенти или от самия търговец, товарителници, които са грешни, или са невалидни по каквато и да било друга причина.

 

Как да използвате тази функционалност

 

1. Достави с Еконт

Изтриването на заявка за пратка става в меню Поръчки на Достави с Еконт. В колона Товарителница до номера на всяка товарителница, ще видите бутон Х, с който може да изтриете заявката за пратка.

 

2. Интеграция с XML

За да откажете заявка за пратка, трябва да подадете стандартна XML заявка към системата ни, но в тага request да добавите освен информацията за идентификацията на търговеца (системните настройки), и тага

<cancel_shipments>
<num></num>
<num></num>
</cancel_shipments>

 

Между <num></num> въведете номера на всяка пратка, която искате да откажете.

Ще поучите отговор в следния формат, с който ще потвърдим (<success></success>) отказа или ще съобщим, че пратката не е отказана поради определена грешка (<errorCode></errorCode>)

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<response>
<cancel_shipments>
<e>
<num></num>
<success></success>
<errorCode></errorCode>
<error></error>
</e>
<е>

</е>
</cancel_shipments>
</response>

 

3. Интеграция със SOAP/JSON

Отказът на заявка за куриер се осъществява посредством метода deleteLabels, който очаква да му подадете номерата на товарителниците, които да бъдат отказани.

Примерна JSON заявка:

{
"shipmentNumbers":["1050010095854"]
}

 

Ще получите отговор от системата, с който ще потвърдим изтриването (номера на товарителницата, за която е изтрита пратката) – или грешка в следния формат:

{
"results": [
{
"shipmentNum": "1050010095854",
"error": {
"type": "ExInvalidParam",
"message": "Товарителницата е на друг потребител.",
"fields": [],
"innerErrors": []
}
}
]
}

 

 

4. Интеграция с модул за платформа за електронна търговия

В готовите ни модули за интеграция изтриването на пратка е част от функционалностите, които получавате без допълнителна настройка и конфигурация.

Следващи стъпки

Можете да автоматизирате максимално процеса по осъществяване на заявка за куриер или да преминете към детайлни настройки на Наложен платеж и средствата, които клиентите на магазина следва да заплатят по пратки.