Вие сте тук: Начало Допълнителни възможности... Преглед и тест

Преглед и тест

Въведение

С тази услуга давате възможност на клиентите на магазина да прегледат и да тестват продуктите в рамките на 15 минути преди да платят доставката. Повече за услугата научете тук

 

Какво получава търговецът с интеграцията

Основното предимство за клиентите на магазина е удобството. Чрез прилагането на тази услуга давате възможност за проба на обувките, които изпраща търговецът. Ако клиентът не е доволен от номера, може директно да върне пратката, вместо да се налага да ходи до офис на куриер или да заявява такъв отново, за да върне пратката.

За бизнеса предимстата са повече поръчки, повече удовлетворени клиенти, и не на последно мяста: ако клиент откаже пратката, стоката ще бъде върната максимално бързо, за да бъде продадена на други клиенти.

Търговецът определя кой заплаща доставката – и при изпращане, и при връщането, ако клиентът се откаже от пратката. Повече информация как става това, вижте в секцията Плащане на пратката.

 

Как да използвате тази функционалност

 

1. Достави с Еконт

За да ползвате допълнителната услуга Преглед с Достави с Еконт, влезте в меню Настройки и секция Допълнителни услуги на магазина. Изберете Преглед – получателят има право да прегледа пратката в рамките на 15 минути и да плати Наложения платеж само ако приеме стоката ми, след това маркирайте и Tест – получателят има право да тества стоката при прегледа в рамките на 15 минути и натиснете Запази настройки.

 

2. Интеграция с XML

За да ползвате Обратна разписка с XML интеграция, е нужно да добавите услугата в секцията информация за товарителницата (<shipment>) към заявката за генериране на товарителница.

Следва да приложите следното:

  • <pay_after_accept>1</pay_after_accept>
  • <pay_after_test>1</pay_after_test>

 

Ако търговецът не иска да предостави възможност за Преглед и тест към пратките, не подавайте тези параметри.

 

3. Интеграция със SOAP/JSON

За да ползвате Преглед и тест със SOAP/JSON интеграция, е нужно да добавите услугата в класа ShippingLabel към заявката за генериране на товарителница.

Следва да приложите следното:

  • payAfterAccept: 1
  • payAfterTest: 1

 

За да видите как да настроите тази допълнителна услуга през модула за платформа за електронна търговия, следвайте указанията тук

 

4. Интеграция с модул за платформа за електронна търговия

За да видите как да настроите тази допълнителна услуга през модула си за платформа за електронна търговия, следвайте указанията тук

Други допълнителни услуги