Вие сте тук: Начало Как да изберете метод на интеграция

Как да изберете метод на интеграция

Въведение

На практика, разликите между функционалностите на различните възможности за интеграции с платформите на Еконт не са съществени. Единственото, което е различно, са усилията, които търговецът трябва да вложи в:

  • Интеграция
  • Поддръжка
  • Осъвременяване на функционалности

 

Ако се спрете на варианта да интегрирате електронния магазин или друга платформа посредством XML, SOAP или JSONпротокол, ще можете да се възползвате от пълните функционалности на портфолиото ни. Преди да се решите на тази стъпка ви съветваме да проведете подробна консултация с екипа ни, за да определите максимално ясно типовете пратки и услуги, които са подходящи за бизнеса на търговеца, като по този начин оптимизирате ресурса за разработка.

При промяна в структурата на самото API приложение, може да се наложи да коригирате и интеграцията на магазина или платформата, тъй като с развитието на системите ни премахваме, добавяме или променяме начина, по който работят нашите услуги. За да запазите функционалността на интеграцията си, ще трябва да коригирате и вашите системи в течение на времето.

.

Ако се спрете на вариант Достави с Еконт, получавате следните предимства:

  • • Няма нужда да вниквате в логиката на решенията на Еконт – получавате приложение, което трябва само да интегрирате в системата на магазина, а с коректната входяща информация директно от заявката от клиента на страницата за поръчка, то само ще определя типовете пратки и възможностите за доставка, както и допълнителните услуги, без да е необходимо допълнително програмиране.
  • • Достави с Еконт ще работи коректно с нашите системи, тъй като ние ще го поддържаме актуално според изискванията на системите ни. От търговеца може да поискаме малко повече входяща информация, ако е необходима за осъществяването на дадена услуга.

 

Самият Достави с Еконт също позволява интеграция с готови платформи за електронна търговия – PrestaShop 1.7 и Open Cart 3.0, за да улесним още повече работата на електронните търговци и разработчиците.

При останалите модули за интеграция с готови платформи за електронна търговия, които са разработени с помощта на външни разработчици, сме се постарали да интегрираме функционалностите на системите си в готов за работа от търговеца вид.

  Достави с Еконт Модул за платформа за електронна търговия XML интеграция SOAP/JSON интеграция
Изпращане от офис на Еконт Да Да* Да** Да**
Изпращане от адрес на търговец Да Да* Да** Да**
Изпращане от Еконтомат Да Да* Да** Да**
Изпращане до офис на Еконт Да Да* Да** Да**
Изпращане до адрес на клиента Да Да* Да** Да**
Изпращане до Еконтомат Да Да* Да** Да**
Изпращане с пощенска услуга Да Да* Да** Да**
Изпращане с куриерска услуга Да Да* Да** Да**
Изпращане с куриерска услуга Да Да* Да** Да**
Проследяване на статус на товарителница по пратка Да Да* Да** Да**
Обявена стойност за пратка Да Да* Да** Да**
Обратна разписка по пратка Да Да* Да** Да**
Преглед Да Да* Да** Да**
Преглед и тест Да Да* Да** Да**
Преглед, тест и избор Да Да* Да** Да**
Доставка в събота Да Да* Да** Да**
Настройване на начини на плащане според различни критерии (например, стойност на поръчка) Да Да* Да** Да**
Наложен платеж Да Да* Да** Да**
Указания по пратка Да Да* Да** Да**

* Може да отсъства в някои модули за интеграция. За пълен списък с функционалности проверете информация за модула за платформата на магазина тук

** Изисква разработка на всяка отделна функционалност спрямо изискванията, описани в документацията