Вие сте тук: Начало Откъде ще се изпращат пратки Изпращане от офис на Еконт

Изпращане от офис на Еконт

Въведение

Едно от основните предимства на интеграцията е възможността на автоматизиране на заявката за куриер по пратка - включителнои генерирането на товарителница, с която търговецът да остави пратката си в избран от него офис на Еконт и да спести време.

 

Какво получава търговецът с интеграцията

Търговецът може да определи от кой офис иска да изпраща пратките си, като информацията ще се попълва свтоматично в товарителницата му.

 

Как да използвате тази функционалност

 

1. Достави с Еконт

Може да зададете кога и откъде ще изпращате пратките си в менюто График на изпращане на пратки

 

2. Интеграция с XML

Офисът на подаване на пратката за изпращане трябва да бъде отбелязан в параметъра office_code в секцията sender в заявката за генериране на товарителница - като системата очаква валиден код на офиса за изпращане на пратката.

Самият код на офиса може да вземете от заявката информация за населените места (виж Получаване на списък с населени места, адреси и офиси, до които работи Еконт).

Важно: Tрябва да съобразите датата на предаване на пратката с работното време на офиса - т.е. не може да генерирате товарителници с дата на предаване в неделя. Работното време на офисите на Еконт може да получите от заявката информация за населените места (виж Получаване на списък с населени места, адреси и офиси, до които работи Еконт)

 

 

3. Интеграция със SOAP/JSON

Офисът на подаване на пратката за изпращане трябва да бъде отбелязан в класа ShippingLabel, параметър senderOfficeCode - като системата очаква валиден код на офиса за изпращане на пратката.

Самият код на офиса може да вземете от метода getOffices (виж Получаване на списък с населени места, адреси и офиси, до които работи Еконт)

Важно: Tрябва да съобразите датата на предаване на пратката с работното време на офиса - т.е. не може да генерирате товарителници с дата на предаване в неделя. Работното време на офисите на Еконт може да получите от метода getOffices (виж Получаване на списък с населени места, адреси и офиси, до които работи Еконт)

 

 

4. Интеграция с модул за платформа за електронна търговия

В готовите ни модули за интеграция може да настроите къде търговецът ще оставя пратките си в настройките на отделните модули.

Следващи стъпки

Можете да зададете и указания към куриера, който ще приеме пратката ви