Вие сте тук: Начало Допълнителни възможности... Имейл или SMS известяване

Имейл или SMS известяване

Въведение

Услугата имейл или SMS известяване надгражда известията за клиентите на магазина, които получават към всяка пратка. Клиентите ще научават най-важното за доставките на покупките им с имейл или със SMS на телефона си и ще получават линк, за да проследят доставките си. Бързо и лесно имат достъп до информация къде и кога ще ги доставим и каква е цената на услугата, която ще трябва да заплатят (ако доставката е за тяхна сметка).

Повече информация за услугата вижте тук

 

Какво получава търговецът с интеграцията

Възможност да изпраща имейл или SMS известия на клиентите си за доставките им.

 

Как да използвате тази функционалност

 

1. Достави с Еконт

В Достави с Еконт може да активирате услугата имейл или SMS известяване за клиентите като отидете в меню Настройки, Допълнителни услуги и изберете SMS известяване. Тази услуга е допълнителна към услугата Известяване по имейл.

 

2. Интеграция с XML

За активирате имейл или SMS известяване към получател за дадена пратка, в секцията допълнителни услуги на заявката трябва да добавите параметъра <sms_notification> и да отбележите, че услугата трябва да е активирана.

Можете да активирате услугата по подразбиране за всички пратки на магазина или да давате на клиентите избор да я добавят само за избрани от тях доставки.

Примерен XML код:

<services>
<sms_notification>ON</sms_notification>
</services>

 

В допълнение, в заявката за получател, трябва да бъде наличен sms_no параметъра, на който ще бъде изпратено SMS известието.

Възможно е и имейл известие – ако клиентите не заявят Имейл или SMS известяване, ще бъде необходимо да попълнят имейл на подател, към когото да изпратим известието. Имейлът е безплатно известие и предоставя допълнителни възможности за разпореждане по пратката.

Обръщаме внимание, че ако нито един от вариантите не е избран от крайния клиент или заложен от Вас автоматично, получателят няма да бъде информиран за статуса на пратките си.

 

3. Интеграция със SOAP/JSON

За да активирате SMS известяването към получател за дадена пратка, в класа ShippingLabelServices трябва да добавите параметъра smsNotification.

 

4. Интеграция с модул за платформа за електронна търговия

За да видите как да настроите тази допълнителна услуга през модула си за платформа за електронна търговия, следвайте Указанията за това тук

Други допълнителни услуги