Вие сте тук: Начало Плащане на пратката Безплатна доставка за клиентите на магазина

Безплатна доставка за клиентите на магазина

Въведение

Един от примерните сценарии, които ще разгледаме при използването на интеграции със системите ни, е възможността да дефинирате безплатна доставка за клиентите на магазина за всяка пратка или при изпълнението на определени условия.

Какво получава търговецът с интеграцията

С интеграцията получавате възможност да дефинирате правила, при които клиентите да не заплащат куриерската услуга по поръчката си.

Как да използвате тази функционалност

1. Достави с Еконт

 

За да управлявате правилата за плащане в Достави с Еконт, отидете в менюто Настройки за магазина, след което изберете секция Плащане.

По подразбиране, системата е дефинирана доставката да бъде за сметка на клиентите, освен ако не зададете друго правило. За да го направите, натиснете бутона ново правило за доставка и следвайте стъпките по-долу:

  • Задайте правило за валидност, т.е. при какво условие да бъде валидна безплатната доставка. Ако оставите настройките по подразбиране, безплатната доставка ще бъде за всички пратки.
  • От списъка с възможности за Каква част от сумата за доставка искате да бъде плащана от клиентите ви, изберете варианта „заплаща твърда цена за доставка на поръчката“: и въведете 0 лв.
  • Следва да изберете как търговецът ще заплащате за доставката – в брой или по договор
  • Запазете правилото

По подразбиране, това правило ще бъде едно ниво в йерархията над правилото по подразбиране

Натиснете бутона Запази настройки в секцията. Готово. Клиентите на магазина вече няма да заплащат доставката на пратките си през Достави с Еконт.

Важно: Ако използвате допълнителна услуга Преглед, тест и избор, върнатата пратка ще се заплаща от страната, която сте дефинирали в профила си в e-Econt, в Указанието за връщане, което сте избрали от настройките на Достави с Еконт (виж Указания за връщане на пратка).

 

2. Интеграция с XML

 

Определянето на страната (или страните) платец по товарителница става посредством секцията плащане на товарителницата (). За да поеме търговецът цялата сума по доставката, трябва в полето да подадете стойност SENDER, пример:

<payment> 
<side>SENDER</side>
<method>CASH</method>
</payment>

 

3. Интеграция със SOAP/JSON

 

Определянето на страната (или страните) платец по товарителница става посредством параметри на метода ShippingLabel:

  • "paymentSenderMethod":"cash"
  • "paymentReceiverAmount":"0"

 

4. Интеграция с модул за платформа за електронна търговия

 

Настройките за плащане на пратката и дефинирането на логиките за споделяне на разходите са включени в настройките на модула за интеграция с платформа за електронна търговия.

Следващи стъпки

Изберете и методите за плащане на доставката и поръчката от магазина на търговеца, като използвате функцията Наложен платеж.